Miten valita hääkuvaaja – 5 vinkkiä

Ennen häitä hääpareilla on miljoona asia, joita miettiä. Ihan oikeasti – tuo lista on usein ihan loputon!

Häävalokuvaajan valinta on vain yksi noista ziljoonasta päätöksistä, jonka hääparin pitää tehdä. Mutta on se myös iso päätös: itse uskon nimittäin siihen, että hääkuvaajan homma on taltioida kauniilla tavalla ne ziljoona päätöstä, jonka hääpari on tehnyt 🙂

Eli tässä ohessa on omat suositukseni 5 hyvän hääkuvaajan valintaan:

Read More

Kuvia ja kuulumisia uudelta studiolta!

Huh-huh! Viimeiset pari kuukautta ovat olleet melkoista hullunmyllyä!

Kun tässä muutin studioni Kaapelitehtaalle ja rupesin pikkaisen mainostamaan uutta studiota avajaistarjouksen myötä, niin odotin pientä ja maltillista kasvua studiokuvauksien suhteen. Toisin kuitenkin kävi! Helmi- ja maaliskuun kuvausajat täyttyivät nimittäin siinä määrin, että päädyin jatkamaan avajaistarjousta vielä huhtikuun puolelle!

Read More

Postaus kamalista valokuvaajista – ja pari sanaa omasta kuvausfilosofiastani

Kamalat valokuvaajat ja huonot kuvauskokemukset. Tämä on sellainen aihe, josta minun on tehnyt mieli kirjottaa jo pitkään. Jostain ihmeen syystä törmään tähän teemaan, jos en nyt päivittäin, niin ainakin viikottain. Eli toisin sanottuna saan kuulla omilta kuvattaviltani kauhutarinoita heidän edellisistä kuvauksistaan ja kohtaamisista valokuvaajien kanssa.

Read More

Uusi studio 2022!!

Tästähän meinaa tulla jo perinne 😀 Eli meikäläinen aloittaa tämänkin vuoden uudella studiolla!

Eli viime vuoden alkusyksystä meidän valokuvauskommuuni sai kuulla ikävän tiedon, että meidän vuokrasopimus Bulevardin studiotilasta päättyy. Metropolian entiset vuokralaiset potkitaan pihalle, sillä rakennukset muutetaan lähivuosina hotelliksi. Koska hotellejahan Helsingistä ilmeisesti puuttuu.

Mutta jotenkin se elämä vaan tuntuu menevän niin, että ikävästä seuraa myös jotain hyvää. Eli syksyllä meikäläinen pisti uuden vaihteen silmään uuden studion etsimisessä. Ja jos jonnimmoisten kommervenkkien, kuvioiden ja sähläysten jälkeen olin yhtenä päivänä siinä tilanteessa, että minulta kysyttiin: “Olisiko kiinnostusta muuttaa tänne Kaapelitehtaalle?”

Read More

Kauhua Kaapelitehtaalla

Jo vuosia kestänyt yhteistyö Pro Maker -meikkikoulun kanssa on yksi valokuvausurani hauskimpia yhteistyökumppanuuksia! Aina kun kuulen, että Makerille kaivataan kuvaajaa, tiedän että edessä on jotain hauskaa.

Tämän vuoden alkusyksystä istuskelimme Makerin opetustiloissa koulun rehtorin Iiris Virrannan ja oppilaiden kanssa ja mietimme teemaa syksyn kuvauksille:

”Mitä hauskaa me keksittäisiin tänä syksynä? Mitä me ei olla vielä tehty?”

”Mites Halloween-teemaiset kuvaukset?”

”KYLLÄ!”

Read More

Haaveita ja kummituksia – kuvaukset Mustion Linnassa!

Joskus hyvät kuvaukset syntyvät hyvinkin spontaanisti: joskus on kiva vain napata kamera reppuun ja lähteä kuvaamaan! Mutta joskus kuvauksien idea on kuin siemen, jonka pitää hetken aikaa muhia, että se voi versoa täyteen kukoistukseen.

Näiden kuvien alkukipinä syntyi loppukesästä, kun huomasin sattumalta että tuttuni (ja TFCD-kuvauksista tuttu mallini) Sonja oli valmistautumassa syksyllä järjestettävään LARP:iin (eli live-roolipeliin). Koska olen itsekin harrastanut roolipelaamista ja larppaus kiehtoo minua, kysyin Sonjalta että olisiko häntä kiinnostanut järjestää kuvaukset jonkun Sonjan LARP-hahmon tiimoilta. Enpä olisi arvannut mihin tämä johtaisi!

Read More

HÄÄKUVIA MATKAN VARRELTA

Jösses! Kahta on tänä kesänä piisannut: kiirettä ja hellettä! Mutta enpä valita 🙂

Blogia ei tässä ole ehtinyt päivittämään aikoihin; tuntuu olevan aika tyypillistä, että kun kaikki aika menee töihin ja muuhun hulinaan, niin blogin kirjoittaminen tuntuu ihan älyttömältä kivireen vetämiseltä!

Onneksi on tullut otettua upeita kuvia, joita postata jonninjoutavan höpöttämisen sijaan 🙂 Eli tästäpä joitain suosikkihääkuviani viime kuukausilta 🙂

Kevään kuulumiset – a.k.a miksi valokuvaus on maailman paras duuni

”Kiitos onnistuneesta kuvauksesta!😍🥰 Saatiin ihanat muistot ❤️”

”Kiitos paljon! Olet tosi ammattitaitoinen ja ystävällinen :)”

”Ihania muistoja ja niin kivoja kuvia!”

”Aaaaa aivan ihania kuvia 😍 😍 😍 😍”

”Onpa iisi olla kuvissa kun on rento meininki 💪

”Kiitos kuvista, niistä tuli ihan mahtavia! 🙂 ”

”Kiitos sulle. Jäi tosi hyvä filis kuvauksista, ja olen todella tyytyväinen kuviin!”

”Kiitos paljon ihanista kuvista! Oli tosi vaikea valita suosikkeja kun oli kaikki niin hyviä 😂”

Huh-huh… Tuossa siis vähän palautetta, jota olen saanut viimeisen parin kuukauden aikana. Useamman kerran tässä kevään aikana on meinannut mennä roska silmään, kun olen saanut kuulla ja lukea asiakkaiden palautetta.

Read More

Uusi vuosi – uusi studio!!

No enpä olisi tätä päivää uskonut näkeväni. Mutta tässä sitä ollaan. Saanko esitellä: Soluna Imagen uusi STUDIO! Ihan omin päin en sentään hommaan ryhtynyt, vaan meillä on nyt kolmen mahtavan valokuvaajan kommuuni kyseisissä tiloissa.

Studiotila sijaitsee siis Hietalahdessa, Metropolian ammattikorkeakoulun upeassa, punatiilisessä kemian rakennuksessa (Bulevardi 31). Ja voin sanoa, että hienompaa rakennusta en voisi työskentelytilaksi toivoa: on upeita ikkunoita, on luonnonvaloa… Jotenkin tällaisessa historiallisessa rakennuksessa on jotenkin todella hienoja työskennellä. Todella mahtava paikka!

Read More

5 vinkkiä hääkuvauspaikan valintaan

Tässäpä peliin vähän tilastoja valokuvaajan elämästä! Ylivoimaisesti kaksi yleisintä kysymystä, joihin pk-seudulla törmää hääkuvaajana ovat nämä:

1) ”Kuinka paljon hääkuvaukset maksavat?”

2) ”Mikä olisi hyvä paikka ottaa hääkuvat?”

Siinä missä tuohon ensimmäiseen kysymykseen on suht’ helppo vastata, niin tuo toinen kysymys vetää edelleen helposti vaikeaksi!

Minullekin on toki hääkuvajaana kertynyt jonninlainen ideapankki kuvauspaikoista Helsingistä ja sen lähialueilta; kivoja kuvauspaikkohan on pääkaupungiseudulla todella paljon! Mutta jostain syystä minusta on edelleen vaikea ihan kylmiltään ehdottaa hääasiakaille kuvauspaikkaa.

Read More