Miljöö vai studio, kas siinä pulma!

Pallottelen usein ajatuksella, että kummasta tykkään enemmän: studiokuvauksesta vai miljöökuvauksesta? Ja kummista tulee parempia kuvia?

Varsinkin nyt kun lopultakin pääsee kuvaamaan omalla studiolla, niin kyllähän studiokuvauksessa on ihan oma tenhonsa: on jotakuinkin täydellinen kontrolli valosta, voi tehdä ihan naurettavan monimutkaisia setuppeja ja tarvittaessa chroma-taustoilla saa kuvattavan ympättyä vaikka mihin ympäristöön!

Read More

Syyskuvaukset Lammassaaressa!

Syksy on kuvauksien suhteen lempiaikaani!

Miksikö? No, kaikkialla näyttää tietenkin tosi kauniilta – syksyisen luonnon keltaiset, oranssit ja vihreät muodostavat usein hienon väripaletin kuvauksille. Kuvauksissa ei myöskään ole liian kuuma tai kylmä: kun on kesän tehnyt 12-tuntisia päiviä mustassa puvuntakissa, niin syksyn viileys tuntuu ihan mahtavalta!

Kuvauksen kannalta syksyinen valo on myös suuren osan ajasta huomattavasti anteeksiantavampi verrattuna keskikesän vaakasuoraan ylhäältä tulevaan valoon verrattuna.

Ja tähän yhtälöön kun vielä lisätään joukko upeita malleja ja meikkaajia, niin liekö parempaa! Oli siis melkoisen mieluinen toimeksianto, kun päätettiin Meikki- ja Maskeerauskoulu Makerin kanssa järjestää syksyinen kuvauspäivä!

Read More

Miten valita hääkuvaaja – 5 vinkkiä

Ennen häitä hääpareilla on miljoona asia, joita miettiä. Ihan oikeasti – tuo lista on usein ihan loputon!

Häävalokuvaajan valinta on vain yksi noista ziljoonasta päätöksistä, jonka hääparin pitää tehdä. Mutta on se myös iso päätös: itse uskon nimittäin siihen, että hääkuvaajan homma on taltioida kauniilla tavalla ne ziljoona päätöstä, jonka hääpari on tehnyt 🙂

Eli tässä ohessa on omat suositukseni 5 hyvän hääkuvaajan valintaan:

Read More

Kuvia ja kuulumisia uudelta studiolta!

Huh-huh! Viimeiset pari kuukautta ovat olleet melkoista hullunmyllyä!

Kun tässä muutin studioni Kaapelitehtaalle ja rupesin pikkaisen mainostamaan uutta studiota avajaistarjouksen myötä, niin odotin pientä ja maltillista kasvua studiokuvauksien suhteen. Toisin kuitenkin kävi! Helmi- ja maaliskuun kuvausajat täyttyivät nimittäin siinä määrin, että päädyin jatkamaan avajaistarjousta vielä huhtikuun puolelle!

Read More

Postaus kamalista valokuvaajista – ja pari sanaa omasta kuvausfilosofiastani

Kamalat valokuvaajat ja huonot kuvauskokemukset. Tämä on sellainen aihe, josta minun on tehnyt mieli kirjottaa jo pitkään. Jostain ihmeen syystä törmään tähän teemaan, jos en nyt päivittäin, niin ainakin viikottain. Eli toisin sanottuna saan kuulla omilta kuvattaviltani kauhutarinoita heidän edellisistä kuvauksistaan ja kohtaamisista valokuvaajien kanssa.

Read More

Uusi studio 2022!!

Tästähän meinaa tulla jo perinne 😀 Eli meikäläinen aloittaa tämänkin vuoden uudella studiolla!

Eli viime vuoden alkusyksystä meidän valokuvauskommuuni sai kuulla ikävän tiedon, että meidän vuokrasopimus Bulevardin studiotilasta päättyy. Metropolian entiset vuokralaiset potkitaan pihalle, sillä rakennukset muutetaan lähivuosina hotelliksi. Koska hotellejahan Helsingistä ilmeisesti puuttuu.

Mutta jotenkin se elämä vaan tuntuu menevän niin, että ikävästä seuraa myös jotain hyvää. Eli syksyllä meikäläinen pisti uuden vaihteen silmään uuden studion etsimisessä. Ja jos jonnimmoisten kommervenkkien, kuvioiden ja sähläysten jälkeen olin yhtenä päivänä siinä tilanteessa, että minulta kysyttiin: “Olisiko kiinnostusta muuttaa tänne Kaapelitehtaalle?”

Read More

Kauhua Kaapelitehtaalla

Jo vuosia kestänyt yhteistyö Pro Maker -meikkikoulun kanssa on yksi valokuvausurani hauskimpia yhteistyökumppanuuksia! Aina kun kuulen, että Makerille kaivataan kuvaajaa, tiedän että edessä on jotain hauskaa.

Tämän vuoden alkusyksystä istuskelimme Makerin opetustiloissa koulun rehtorin Iiris Virrannan ja oppilaiden kanssa ja mietimme teemaa syksyn kuvauksille:

”Mitä hauskaa me keksittäisiin tänä syksynä? Mitä me ei olla vielä tehty?”

”Mites Halloween-teemaiset kuvaukset?”

”KYLLÄ!”

Read More

Haaveita ja kummituksia – kuvaukset Mustion Linnassa!

Joskus hyvät kuvaukset syntyvät hyvinkin spontaanisti: joskus on kiva vain napata kamera reppuun ja lähteä kuvaamaan! Mutta joskus kuvauksien idea on kuin siemen, jonka pitää hetken aikaa muhia, että se voi versoa täyteen kukoistukseen.

Näiden kuvien alkukipinä syntyi loppukesästä, kun huomasin sattumalta että tuttuni (ja TFCD-kuvauksista tuttu mallini) Sonja oli valmistautumassa syksyllä järjestettävään LARP:iin (eli live-roolipeliin). Koska olen itsekin harrastanut roolipelaamista ja larppaus kiehtoo minua, kysyin Sonjalta että olisiko häntä kiinnostanut järjestää kuvaukset jonkun Sonjan LARP-hahmon tiimoilta. Enpä olisi arvannut mihin tämä johtaisi!

Read More

HÄÄKUVIA MATKAN VARRELTA

Jösses! Kahta on tänä kesänä piisannut: kiirettä ja hellettä! Mutta enpä valita 🙂

Blogia ei tässä ole ehtinyt päivittämään aikoihin; tuntuu olevan aika tyypillistä, että kun kaikki aika menee töihin ja muuhun hulinaan, niin blogin kirjoittaminen tuntuu ihan älyttömältä kivireen vetämiseltä!

Onneksi on tullut otettua upeita kuvia, joita postata jonninjoutavan höpöttämisen sijaan 🙂 Eli tästäpä joitain suosikkihääkuviani viime kuukausilta 🙂

Kevään kuulumiset – a.k.a miksi valokuvaus on maailman paras duuni

”Kiitos onnistuneesta kuvauksesta!😍🥰 Saatiin ihanat muistot ❤️”

”Kiitos paljon! Olet tosi ammattitaitoinen ja ystävällinen :)”

”Ihania muistoja ja niin kivoja kuvia!”

”Aaaaa aivan ihania kuvia 😍 😍 😍 😍”

”Onpa iisi olla kuvissa kun on rento meininki 💪

”Kiitos kuvista, niistä tuli ihan mahtavia! 🙂 ”

”Kiitos sulle. Jäi tosi hyvä filis kuvauksista, ja olen todella tyytyväinen kuviin!”

”Kiitos paljon ihanista kuvista! Oli tosi vaikea valita suosikkeja kun oli kaikki niin hyviä 😂”

Huh-huh… Tuossa siis vähän palautetta, jota olen saanut viimeisen parin kuukauden aikana. Useamman kerran tässä kevään aikana on meinannut mennä roska silmään, kun olen saanut kuulla ja lukea asiakkaiden palautetta.

Read More