Haaveita ja kummituksia – kuvaukset Mustion Linnassa!

Joskus hyvät kuvaukset syntyvät hyvinkin spontaanisti: joskus on kiva vain napata kamera reppuun ja lähteä kuvaamaan! Mutta joskus kuvauksien idea on kuin siemen, jonka pitää hetken aikaa muhia, että se voi versoa täyteen kukoistukseen.

Näiden kuvien alkukipinä syntyi loppukesästä, kun huomasin sattumalta että tuttuni (ja TFCD-kuvauksista tuttu mallini) Sonja oli valmistautumassa syksyllä järjestettävään LARP:iin (eli live-roolipeliin). Koska olen itsekin harrastanut roolipelaamista ja larppaus kiehtoo minua, kysyin Sonjalta että olisiko häntä kiinnostanut järjestää kuvaukset jonkun Sonjan LARP-hahmon tiimoilta. Enpä olisi arvannut mihin tämä johtaisi!

Read More

HÄÄKUVIA MATKAN VARRELTA

Jösses! Kahta on tänä kesänä piisannut: kiirettä ja hellettä! Mutta enpä valita 🙂

Blogia ei tässä ole ehtinyt päivittämään aikoihin; tuntuu olevan aika tyypillistä, että kun kaikki aika menee töihin ja muuhun hulinaan, niin blogin kirjoittaminen tuntuu ihan älyttömältä kivireen vetämiseltä!

Onneksi on tullut otettua upeita kuvia, joita postata jonninjoutavan höpöttämisen sijaan 🙂 Eli tästäpä joitain suosikkihääkuviani viime kuukausilta 🙂

Kevään kuulumiset – a.k.a miksi valokuvaus on maailman paras duuni

”Kiitos onnistuneesta kuvauksesta!😍🥰 Saatiin ihanat muistot ❤️”

”Kiitos paljon! Olet tosi ammattitaitoinen ja ystävällinen :)”

”Ihania muistoja ja niin kivoja kuvia!”

”Aaaaa aivan ihania kuvia 😍 😍 😍 😍”

”Onpa iisi olla kuvissa kun on rento meininki 💪

”Kiitos kuvista, niistä tuli ihan mahtavia! 🙂 ”

”Kiitos sulle. Jäi tosi hyvä filis kuvauksista, ja olen todella tyytyväinen kuviin!”

”Kiitos paljon ihanista kuvista! Oli tosi vaikea valita suosikkeja kun oli kaikki niin hyviä 😂”

Huh-huh… Tuossa siis vähän palautetta, jota olen saanut viimeisen parin kuukauden aikana. Useamman kerran tässä kevään aikana on meinannut mennä roska silmään, kun olen saanut kuulla ja lukea asiakkaiden palautetta.

Read More

Uusi vuosi – uusi studio!!

No enpä olisi tätä päivää uskonut näkeväni. Mutta tässä sitä ollaan. Saanko esitellä: Soluna Imagen uusi STUDIO! Ihan omin päin en sentään hommaan ryhtynyt, vaan meillä on nyt kolmen mahtavan valokuvaajan kommuuni kyseisissä tiloissa.

Studiotila sijaitsee siis Hietalahdessa, Metropolian ammattikorkeakoulun upeassa, punatiilisessä kemian rakennuksessa (Bulevardi 31). Ja voin sanoa, että hienompaa rakennusta en voisi työskentelytilaksi toivoa: on upeita ikkunoita, on luonnonvaloa… Jotenkin tällaisessa historiallisessa rakennuksessa on jotenkin todella hienoja työskennellä. Todella mahtava paikka!

Read More

5 vinkkiä hääkuvauspaikan valintaan

Tässäpä peliin vähän tilastoja valokuvaajan elämästä! Ylivoimaisesti kaksi yleisintä kysymystä, joihin pk-seudulla törmää hääkuvaajana ovat nämä:

1) ”Kuinka paljon hääkuvaukset maksavat?”

2) ”Mikä olisi hyvä paikka ottaa hääkuvat?”

Siinä missä tuohon ensimmäiseen kysymykseen on suht’ helppo vastata, niin tuo toinen kysymys vetää edelleen helposti vaikeaksi!

Minullekin on toki hääkuvajaana kertynyt jonninlainen ideapankki kuvauspaikoista Helsingistä ja sen lähialueilta; kivoja kuvauspaikkohan on pääkaupungiseudulla todella paljon! Mutta jostain syystä minusta on edelleen vaikea ihan kylmiltään ehdottaa hääasiakaille kuvauspaikkaa.

Read More

Yrityskuvaus-case: Huonosti maalatut seinät

Yrityskuvauksia tehdessä joutuu välillä tukalien keissien eteen. Miten oikein ilmaiset kuvien kautta sen mistä yrityksessä tai yrittäjässä on oikein kyse? Joskus tämä prosessi voi olla pirun vaikeaa, varsinkin jos yrittäjällä itsellään ei ole selkeää kuvaa siitä mitä kuvilla halutaan viestiä… Ja silloin tällöin asiakkaaksi tulee Iikka Hackmanin kaltainen tapaus, jonka yrityksen idea on niin mielenkiintoinen että sitä on pakko päästä kuvaamaan!

Read More

Lisää vain maito!

“Oletko muuten ikinä tehnyt kuvauksia sillä tavalla, että malli on vedessä?”

Näillä sanoilla maskeerauskoulu Makerin Iiris Virranta tempaisi minut taas äärihauskaan projektiin! En ollut ja idea kuulosti pirun hauskalta!

Ideana oli siis tehdä koulun malleille upeat meikit ja ottaa muotikuvatyylisiä kuvia, mutta koukkuna olisi siis ottaa kuvat vedessä. Iiris ehdotti, että meikkaajat miettisivät kuvauksiin etukäteen hyvät väripaletit, ja veteen lisättäisiin kukkia, kasveja ja vaikka hedelmiä paletin mukaan.

Read More

Joulukuvauspäivä Villa Furuvikissa

Huh-huh! Joulukuu starttasi melkoisen vauhdikkasti!

Jo tämän vuoden alusta olin päättänyt, että haluaisin järjestää täällä kotikulmillani Laajasalossa jonkinlaisen PopUp-joulukuvauspäivän, jossa olisi hieno ympäristö, ja jonne ihmiset ja perheet voisivat tulla suht’ nopeasti otattamaan kuvat itsestään.

Read More

Syksyn satoa

Syksy. On se vaan mahtavaa aikaa valokuvauksen kannalta: luonnon upeaa väriloistoa joka puolella, auringonnousut ja -laskut ovat suht’ järkevään aikaan, eikä kuvatessakaan tarvitse hikoilla litratolkulla!

Tänä vuonna järjestin myös miltei perinteeksi muodostuneen syyskuvauskampanjan; ja tämä osoittautui vielä suositummaksi kuin edellisinä vuonna! On ollut kyllä tosi kiva huomata, että täällä pääkaupunkiseudulla on paljon meitä syksyfiilistelijöitä 🙂 Ja onhan täällä aivan mielettömät puitteet syyskuvauksille.

Read More

Poseeraaminen valokuvissa

Poseeraaminen. Tuo ihana, inhottava juttu, joka tuntuu varsinkin meistä suomalaista niin kovin teennäiseltä ja kammottavalta, mutta samalla niin tärkeältä ja kiehtovalta.

Jos omista kuvauskokemuksista pitäisi laatia jonkin sortin prosentuaalinen diagrammi, niin on aika korkea todennäköisyys siitä että kuvauksissa kuin kuvauksissa parin ensimmäisen lauseen aikana kuvattava toteaa jotain tyyliin: “Minä en sitten osaa yhtään poseerata. Ja jos yritän poseerata, niin se näyttää ihan urpolta.”

Read More