Kevään kuulumiset – a.k.a miksi valokuvaus on maailman paras duuni

”Kiitos onnistuneesta kuvauksesta!😍🥰 Saatiin ihanat muistot ❤️”

”Kiitos paljon! Olet tosi ammattitaitoinen ja ystävällinen :)”

”Ihania muistoja ja niin kivoja kuvia!”

”Aaaaa aivan ihania kuvia 😍 😍 😍 😍”

”Onpa iisi olla kuvissa kun on rento meininki 💪

”Kiitos kuvista, niistä tuli ihan mahtavia! 🙂 ”

”Kiitos sulle. Jäi tosi hyvä filis kuvauksista, ja olen todella tyytyväinen kuviin!”

”Kiitos paljon ihanista kuvista! Oli tosi vaikea valita suosikkeja kun oli kaikki niin hyviä 😂”

Huh-huh… Tuossa siis vähän palautetta, jota olen saanut viimeisen parin kuukauden aikana. Useamman kerran tässä kevään aikana on meinannut mennä roska silmään, kun olen saanut kuulla ja lukea asiakkaiden palautetta.

Veikkaan, etten ole ainoa yrittäjä jolle viimeinen puolitoista vuotta on ollut aika rankkaa aikaa. Edellisessä postauksessa hirvittelin sitä, että miten järjetöntä tällaisessa tilanteessa on tehdä taloudellisia panostuksia omaan liiketoimintaan ja hankkia studiotila – fiksumpi ihminen olisi varmaan odotellut parempia aikoja. Mutta tehty mikä tehty – enkä ole päivääkään katunut tai harmitellut päätöstäni!

Jos totta puhutaan, niin kyllä tässä on ollut viime kuukausien aikana hetkiä, kun on tullut pureskeltua kynnet vereslihalle asti! Ja päänsisäinen kriitikkoni on auliisti muistuttanut siitä, miten tyhmää pienyrittäminen ylipäätään on:

“Ääh, ei Helsingissä ole kysyntää uusille valokuvaajille. Ei sun studiolle kukaan tule.”

“Ääh, ei tämä sun studio ole tarpeeksi hieno.”

“Ääh, siinä on Fotoyks vieressä – sieltä saa kuvat tunnissa. Et sä pysty kilpailemaan tuommosten liikkeiden kanssa.”

Mutta olenpa oppinut yrittäjänä ja ihmisenä tekemään sopimuksen kyseisen kriitikon kanssa: hän saa mussuttaa, eikä minun tarvitse kuunnella! Viimeisen puolen vuoden aikana olen nimittäin ollut ihan ällikällä lyöty ensinnäkin siitä miten monet ihmiset ovat löytäneet kaltaiseni pienen valokuvausyrittäjän… mutta sitäkin enemmän siitä, miten mahtavaa, positiivista ja kannustavaa palautetta olen saanut kuulla koko kevään ajan!

Olen päässyt tutustumaan ihan mahtaviin ihmisiin ja olen päässyt ikuistamaan upeita, kauniita hetkiä, jotka olisivat jääneet kuvaamatta ilman omaa hyppyäni tuntemattomaan!

Eli, kiitos kaikille teille jotka olette käyneet kamerani edessä tänä keväänä. Te olette muistuttaneet minua siitä, miksi valokuvaaminen on maailman paras duuni 🙂 Ohessa joitain kuvia mitä tässä kevään aikana on tullut kuvattua.

– Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.