Uusi vuosi – uusi studio!!

No enpä olisi tätä päivää uskonut näkeväni. Mutta tässä sitä ollaan. Saanko esitellä: Soluna Imagen uusi STUDIO! Ihan omin päin en sentään hommaan ryhtynyt, vaan meillä on nyt kolmen mahtavan valokuvaajan kommuuni kyseisissä tiloissa.

Studiotila sijaitsee siis Hietalahdessa, Metropolian ammattikorkeakoulun upeassa, punatiilisessä kemian rakennuksessa (Bulevardi 31). Ja voin sanoa, että hienompaa rakennusta en voisi työskentelytilaksi toivoa: on upeita ikkunoita, on luonnonvaloa… Jotenkin tällaisessa historiallisessa rakennuksessa on jotenkin todella hienoja työskennellä. Todella mahtava paikka!

Näitä upeita ikkunoita tulee kyllä olemaan ilo hyödyntää! Studioon tulee päivällä mahtava luonnonvalo, ja ikkunat toimivat myös kauniina taustana.

Jollain tasolla päätös studiotilan vuokraamisesta tuntui vähän hullulta, varsinkin kun vieläkin on epäselvää miten ja kuinka pitkään koronavirus tulee meidän arkeemme vaikuttamaan. Mutta jotenkin tuntui, että nyt oli oikea hetki ottaa askel eteenpäin, ja tilaisuus oli mainio!

Ja jo heti ensihetkistä on kyllä tullut tyytyväinen olo päätöksestä: verrattuna kotistudion pitämiseen elämä ja kuvaaminen on vain niiiiiiin paljon helpompaa: ei tarvitse siivota huonekaluja pois kuvaustilasta, ei tarvitse kasata softboxeja joka kerta erikseen, ei tarvitse kipuilla matalan katon kanssa… On upeaa, kun voi vain keskittyä olennaiseen, eli kuvaamiseen!

Mikäs sen mukavampaa kuin aloittaa kuvaukset vaikka espressoa hörppimällä!

Tilana uusi studio on kerrassaan mainio: on sopivasti leveyttä ja syvyyttä, ja mikä parasta, katto on aivan järjettömän korkea, eli valojen asettelussa ei ainakaan tule olemaan ongelmia! Säilytystilaa voisi olla pikkaisen enemmän, mutta minkäs teet kun kolme kuvaajaa änkee kamansa samaan tilaan 🙂 Toisaalta yhteistuumin studiolle ollaan saatu nyt aika vaikuttava kattaus kuvauskalustoa.

Valonmuokkaimia joka lähtöön. Etualalla henk.koht. suosikkini: Godoxin 140cm Octa, joka tuottaa aivan mielettömän makeaa, pehmeää valoa!

Ei voi muuta sanoa, kuin että kyllä tässä nyt intoa täynnä odotetaan kuvauksien alkua! Maaliskuun alkuun on tarkoitus pistää studion avajaistarjouskin päälle, eli pysykäähän kuulolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.