Kameran takana

“You don’t make a photograph just with a camera. You bring to the act of photography all the pictures you have seen, the books you have read, the music you have heard, the people you have loved.” 
― Ansel Adams

SAMULI

Hei vaan! Olen Samuli, alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva valokuvaaja, joka on kotiutunut oikein mukavasti tänne Helsinkiin. Valokuvaajan ammattitutkinnon olen suorittanut vuonna 2014.

Valokuvaus tempaisi minut mukaansa vuonna 2008, kun sain syntymäpäivälahjaksi elämäni ensimmäisen digitaalikameran. Päätellen kahdestakymmenestätuhannesta kuvasta, jotka otin seuranneen vuoden aikana, kyseessä taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä! Ja jossain vaiheessa rakkaasta harrastuksesta tuli rakas ammatti.

Tuosta lähtien valokuvaus on ollut kutsumukseni; tapani käsitellä ja esitellä maailmaa ympärilläni. Vaikka olen valokuvaajana melkoisen kaikkiruokainen, niin erityisesti olen kiinnostunut kuvaamaan meitä tavallisia ihmisiä: meillä jokaisella on tarina kerrottavana, meillä jokaisella on tärkeitä, ainutlaatuisia hetkiä, jotka ovat ikuistamisen arvoisia. Ja noiden tarinoiden ja hetkien kuvaaminen on leipälajini.

Mitä tulee työskentelytapoihini, niin olen sellainen leppoisa, ihmisten parissa viihtyvä kaveri, joka hoitaa työt asiakkaiden ehdoilla. Valokuvausalalta löytyy kyllä runsaasti auteur-kuvaajia, joita ei asiakkaiden mielipiteet tai ideat juurikaan kiinnosta, mutta minä en ole sellainen tyyppi. Minulle valokuvaus ei ole ikinä pelkkää mekaanista napin painamista, vaan aina toisen ihmisen kohtaamista ja yhteistyötä.

Kuuntelen aina kuvattaviani ja heidän toiveitaan, eikä minun kanssa tarvitse jännittää turhaan. Olen jo tippunut laskuista, kuinka monta kertaa olen kuullut kuvauksien jälkeen asiakkaan toteavan jotain tyyliin: “Kylläpä jännitti ennen kuvauksia. Mutta tämähän oli itse asiassa ihan rentoa ja hauskaa!”

Tämän pidempää esittelyä itsestäni en nyt tähän pistä, sillä uskon että nämä sivut ja sieltä löytyvät kuvat kertovat enemmän kuin jonninjoutava jaarittelu. Toivottavasti viihdytte sivuillani, ja mikäli työn jälki miellyttää, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä ja tavataan kuvauksien merkeissä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.