Kameran takana

“You don’t make a photograph just with a camera. You bring to the act of photography all the pictures you have seen, the books you have read, the music you have heard, the people you have loved.” 
― Ansel Adams

SAMULI

Hei! Olen Samuli, alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva valokuvaaja, joka nykyisin pitää majaansa Helsingin kauniissa Laajasalossa. Valokuvaajan ammattitutkinnon olen suorittanut vuonna 2014.

Valokuvaus tempaisi minut mukaansa vuonna 2008, kun sain syntymäpäivälahjaksi elämäni ensimmäisen digitaalikameran. Päätellen kahdestakymmenestätuhannesta kuvasta, jotka otin seuranneen vuoden aikana, kyseessä taisi olla rakkautta ensisilmäyksellä!

Tuosta lähtien valokuvaus on ollut kutsumukseni; tapani käsitellä ja esitellä maailmaa ympärilläni. Vaikka olen valokuvaajana kaikkiruokainen, niin erityisesti olen kiinnostunut kuvaamaan meitä tavallisia ihmisiä: meillä jokaisella on tarina kerrottavana, meillä jokaisella on tärkeitä, ainutlaatuisia hetkiä, jotka ovat ikuistamisen arvoisia. Ja noiden tarinoiden ja hetkien kuvaaminen on leipälajini.

Mitä tulee työskentelytapoihini, niin olen sellainen leppoisa, ihmisten parissa viihtyvä kaveri, joka hoitaa työt asiakkaiden ehdoilla. Valokuvausalalta löytyy kyllä runsaasti auteur-kuvaajia, joita ei asiakkaiden mielipiteet tai ideat juurikaan kiinnosta, mutta minä en ole sellainen tyyppi. Kuuntelen aina kuvattaviani, eikä minun kanssa tarvitse jännittää turhia. Uskon vakaasti, että parhaat kuvat saadaan tilanteessa, jossa kuvaaja ja kuvattava ymmärtävät toisiaan ja ovat samalla aaltopituudella.

Tämän pidempää esittelyä en nyt tähän pistä, sillä uskon että nämä sivut ja sieltä löytyvät kuvat kertovat enemmän kuin jonninjoutava jaarittelu. Toivottavasti viihdytte sivuilla, ja mikäli työn jälki miellyttää, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä ja tavataan kuvauksien merkeissä!

ANNAMARI

Moikka, olen Annamari! Olen Samulin kihlattu ja usein Samulin apuna kuvauksissa. Itse olen harrastajavalokuvaaja ja digitaiteilija: teen silloin tällöin kuvauskeikkoja, mutta en ole päätoiminen valokuvaaja. Erityisesti sydäntäni lähellä on fine-art -valokuvaus, jossa pääsen käyttämään luovuttani vapaasti ennen ja jälkeen kuvausten. Samulin kanssa kuvaaminen on yksi lempipuuhistani — yhdessä saamme usein luotua luovan ja hauskan kuvausympäristön, jossa syntyvät kuvat ovat laadukkaita ja persoonallisia. Nähdään siis kulisseissa! 🙂

One Comment on “Kameran takana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.