Uusi studio 2022!!

Tästähän meinaa tulla jo perinne 😀 Eli meikäläinen aloittaa tämänkin vuoden uudella studiolla!

Eli viime vuoden alkusyksystä meidän valokuvauskommuuni sai kuulla ikävän tiedon, että meidän vuokrasopimus Bulevardin studiotilasta päättyy. Metropolian entiset vuokralaiset potkitaan pihalle, sillä rakennukset muutetaan lähivuosina hotelliksi. Koska hotellejahan Helsingistä ilmeisesti puuttuu.

Mutta jotenkin se elämä vaan tuntuu menevän niin, että ikävästä seuraa myös jotain hyvää. Eli syksyllä meikäläinen pisti uuden vaihteen silmään uuden studion etsimisessä. Ja jos jonnimmoisten kommervenkkien, kuvioiden ja sähläysten jälkeen olin yhtenä päivänä siinä tilanteessa, että minulta kysyttiin: “Olisiko kiinnostusta muuttaa tänne Kaapelitehtaalle?”

Pakko myöntää, että jollain tasolla vähän hirvitti. Kaapelitehdas on niin ikoninen kulttuurikeskus Helsingissä, että alta pois: tiloissa toimii ihan hämmentävä pakka Suomen huippuja taide- ja kulttuurialalta. Hittoako tänne tällainen valokuvaajan planttu kelpaa?

Toisaalta olin jo rakastunut Kaapelitehtaan miljööseen ja tunnelmaan jo pari vuotta sitten, kun kävin siellä kuvauskeikalla; mieleen jäivät yhtä lailla upean rouheat, vanhat rakennukset ja hauska, aktiivinen ja luova tunnelma, joka huokui Kaapelin kanssayrittäjistä. Muistan elävästi kuinka katselin Kaapelin kolmoskerroksen ikkunasta auringonlaskua ja mietin: ”Kuinkas upeaa olisi että mulla olisi studio täällä?”

Eli hirvityksestä huolimatta tuli sanottua: “Kyllä. Olisi kiinnostusta.”

Joulukuun lopussa kamat olivat pakettiautossa ja oltiin matkalla kohti Kaapelia. Uudelle, isommalle, paremmalle studiolle.

Veikkaan että tästä tulee hieno vuosi 🙂 Ja toivon kaikille muillekin mahtavaa vuotta 2022!

Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.