Yrityskuvaus-case: Huonosti maalatut seinät

Yrityskuvauksia tehdessä joutuu välillä tukalien keissien eteen. Miten oikein ilmaiset kuvien kautta sen mistä yrityksessä tai yrittäjässä on oikein kyse? Joskus tämä prosessi voi olla pirun vaikeaa, varsinkin jos yrittäjällä itsellään ei ole selkeää kuvaa siitä mitä kuvilla halutaan viestiä… Ja silloin tällöin asiakkaaksi tulee Iikka Hackmanin kaltainen tapaus, jonka yrityksen idea on niin mielenkiintoinen että sitä on pakko päästä kuvaamaan!

Iikan yritys, Huonosti maalatut seinät, tekee uniikkeja tehosteseiniä yrityksille ja yksityisasiakkaille. Nimen ei kannata antaa hämätä: ”huonous” ei ole seurausta hutiloiden tehdystä työstä, vaan se on tarkkoin harkittu prosessi. Seinissä ei haeta kliinistä tasaisuutta, vaan pikemminkin kontrasteja, tekstuuria ja voimakkaita värejä. Iikan omin sanoin ”tarkoitus on tehdä tiloihin sopivia kuvia, jotka kertovat tarinoita ihmisistä, jotka tiloja käyttävät.” Seinille saattaa olla maalattu maailmanympärysmatkan huippuhetki, ikimuistoinen sanonta tai vaikka yhteinen muotokuva.

Tekee mieli kysyä mistä tässä on kyse, eikö niin?

Kuvauksilta Iikka toivoi erityisesti paria asiaa: kuvia seinistä kokonaisuutena ja osana ympäristöään, yksityiskohtien kuvaamista, jossa saataisiin seinien myös selkeästi esille, sekä myöskin “tilannekuvia” seinien maalaamisesta someen ja muihin tarkoituksiin. Eli näillä palikoilla lähdettiin rakentamaan!

Siinä missä asunto-/sisustuskuvissa yleensä haetaan seesteisyyttä, symmetrisyyttä, puhtautta ja valoisuutta, Iikka oli sitä mieltä, että tämä juttu saa kuvienkin suhteen elää vähän omaa elämäänsä. Eli seinien rosoisuus saa näkyä, kuvia ei tarvitse ottaa vatupassin kanssa ja teksturaalisuutta sai jopa korostaa – mikä oli harvinaista herkkua meillä, jotka olemme asuntokuvauksia tehneet!

Iikan toiveena oli myös, että joissain kuvissa seinät olisi nähtävissä kontekstissaan, osana ympäristöä. Tämä mielessä kävimme muun muassa kuvaamaassa Jyväskylän Hemingway’s-pubissa kuvia, joista tuli tosi kivoja: kuvat tyhjästä baarista olisivat olleet jotenkin köyhiä.

Ohessa pinkka kuvia, joita kuvasin Huonosti maalatuille seinille.

Perinteisen valokuvaamisen lisäksi Iikka pyysi minua toteuttamaan parin seinämaalauksen tekemisestä timelapse-videon, jossa näkyisi kunnolla koko maalaamisprosessi. Tällaisia tehtiinkin Lahdessa ja Tuusulassa, jonne Iikka teki maalauksen vuoden 2020 Asuntomessuille.

Timelapse-projekti olikin erityisen mieluinen homma, varsinkin kun videoiden tekeminen on hommaa, jota tekisi muutenkin mieli tehdä enemmän! Timelapse-kuvauksesta on tarkoitus tehdä blogiin oma postaus, jahka tästä ehtii, mutta pakko sanoa, että haastavaa ja hauskaa hommaa.

Iikan maalaus on nähtävissä Tuusulan asuntomessuilla 3.-30.8.2020 kohteessa 39.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.