Urheilutehdas-kuvaukset

PT etusivu

Niin sitä saatiin vuoden ensimmäiset sporttikuvauksetkin tehtyä! Tällä kertaa uhrina oli Urheilutehtaan perustaja, hyvinvointivalmentaja Juha Vennola. Tarkoituksena oli ottaa Juhalle tuoreita kuvia kotisivuille ja markkinointitarkoituksiin. Ideana oli kuvailla sekä toimintakuvaa sekä myöskin rennompaa henkilökuvaa. Kuvaukset hoidettiin Fressin Suomenojan tiloissa. Tilaa oli juuri sopivasti, välineitä yllin kyllin ja asiakkaita sen verran vähän, ettei tullut sellaista oloa, että meidän kuvaukset häiritsevät muiden treenejä.

Nopean jutustelun jälkeen ryhdyttiin Juhan kanssa hommiin: maastavetoa, kyykkyjä, erilaisia punnerruksia. Personal trainereiden ja muiden urheiluihmisten kanssa on ollut mukava kuvailla siitäkin syystä, että heiltä löytyy hyvin kärsivällisyyttä. Joskus hyvän kuvan ottaminen vaatii jonkin verran viilaamista: valot pitää säätää kohdilleen, kuvauspaikalta pitää poistaa turhaa roinaa jne. Ja tämä vaikeutuu entisestään, kun ruvetaan kuvaamaan urheilusuorituksia; yleensä kuva on otettava juuri oikealla hetkellä tai kuva ei näytä “oikealta”. Juha saikin kuvauksissa kunnon reenin, mutta mies ei valittanut kertaakaan. Respect.

_MG_4251

“Miten vaikeaa se voi muka olla?” Tätä hyppyä laatikon päälle kuvattiin varmaan kymmenen minuuttia – ja aina tuntui menevän jotain pieleen. Tällä kertaa päävalo ei lauennut.

Yksi juttu johon tällaisia kuvauksia tehdessä törmää on valaistuksen tärkeys. Vaikka Fressin sali oli itse asiassa kohtalaisen valoisa verrattuna moniin muihin kuntosaleihin, ei kuvauksia voinut hoitaa vallitsevalla valolla. Yleisesti ottaen suhtaudunkin kuntosalin kaltaisiin tiloihin kuin ne olisivat täysin pimeitä ja valaisen haluamani asiat salamoilla. Tämä luonnollisesti tuottaa pikkaisen ekstratyötä, mutta kontrolli valosta paranee tällä keinolla huomattavasti. Varsinkin kun tykkään urheilu/fitness-kuvauksissa aika usein käyttää vähän dramaattisempaa valaistusta.

Valaistuksen kontrollointi myöskin helpottaa jälkikäsittelyä, kun ei tarvitse photoshopata jokaista salin asiakasta pois kuvasta jälkikäteen.

kuva 1

Tyhjällä salilla keskellä yötä? Ei suinkaan. Salilla on itse asiassa varsin miellyttävän kirkas valaistus. Vallitseva valo on kuitenkin tahallisesti alivalotettu, että salamavalojen luoma draama saadaan toimimaan.

Toimintakuvien lisäksi pysähdyttiin hetkeksi vetämään happea ja otettiin parit headshot-tyyppiset kuvat Juhan kotisivuille. Aika usein on sekä kuvattavan että kuvaajan kannalta mukavaa, että pitkien kuvauksien aikana otetaan kuvia myös vähän erilaisella lookilla: kuvaaminen pysyy mukavan tuoreena ja asiakaskin saa enemmän variaatiota kuviinsa.

Parin aika aktiivisen tunnin jälkeen pistettiin pillit pussiin ja minä poistuin kotikulmille kuvien käsittelyyn. Ja mukava näitä olikin käsitellä!

Ei muuta kuin vielä valtavat kiitokset Juhalle kuvauksista – tästä on hyvä aloittaa sporttikuvausten 2018!

-Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.