Perhekuvausta syksyisessä Tullisaaressa

syyskuva

Syksy on kyllä valokuvaajan kulta-aikaa! Luonto on upean kaunis ja värikäs, eivätkä auringonnousut ja -laskut, jotka usein ovat parasta aikaa kuvaamiseen, satu aivan järjettömälle kellonlyömälle. Muotokuvauksien kannalta on myös mukavaa, ettei ole liian kylmä tahi kuuma.

Viime viikonloppuna olikin harvinaisen mukava päästä kuvailemaan mukavien ihmisten kanssa lapsi- ja perhekuvia ihan kotinurkilla Tullisaaressa. Kirsi, Jussi ja Joe olivat päivän kuvattavat, ja olivatkin äärimmäisen kivoja ihmisiä! Ja vaikka Tullisaaren puisto ei nyt aivan täydessä väriloistossa ollutkaan, oli puissa kuitenkin jo jonkin verran syksyn sävyjä. Jälleen kerran ko. ympäristö osoittautui aivan loistavaksi kuvauspaikaksi, jossa pari metriä kävelemällä saa jo aivan erilaiset maisemat ja tunnelmat kuviin.

Siinä missä yleensä tykkään valaista kuvattavia lisävaloilla, tällä kertaa fiilis veti normaalia enemmän myös pelkällä luonnonvalolla kuvaamiseen. Pilvisenä syyspäivänä sävyt ja kontrastit toistuivat kauniina ihan ilman kummempaa metkuilua, eli aina ei tarvitse kikkailla kikkailun tähden. Välillä käytin salamaa ja jumbosateenvarjoa tuomaan ihan aavistuksen valoa koko etualan ympäristöön. Sontsa ja valostandi meinasivat kyllä tapansa mukaan lähteä pienimmästäkin tuulenvireestä lentoon. Toisaalta kuvauksien aikana tuli myös todistettua yksi lapsi-/perhekuvauksien jäätävä bonus kuvaajalle: silloin kun vanhemmat eivät ole itse kuvassa, he voivat toimia kuvauksien assareina! Valostandien pitelemisen lisäksi sain vanhemmat muun muassa keräämään ja heittelemään lehtiä kuvausten tähden päälle 🙂

Syksyn ihmeitä! Lehtiä oli jo sen verran, että pystyimme rakentamaan mukavan kokoisen ja näköisen lehtikasan kuvauksien tähdelle.

Kuvausideoita olisi riittänyt vaikka iltaan asti, mutta nuoriherra alkoi hieman hermostua ja turhautua vaativan kuvaajan toimintaan noin tunnin kohdalla. Tässä vaiheessa oli hyvä pistää peli poikki: pakolla ei tule hyviä kuvia. Ja kasassa oli jo hyvä nippu kauniita kuvia, joista siis jokunen ohessa. Lisää tällaista, kiitos!

-Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.