MAKER, osa 1: Meikkitaitureiden matkassa

Viime viikolla oltiin uuden ja jännän äärellä, kun allekirjoittanut ja meikkaus- ja maskeerauskoulu Maker iskivät hynttyyt yhteen!

Iiris Virrannan luotsaama Maker on Suomen arvostetuimpia meikkaus- ja maskeerauskouluja, joka on vuosien varrella koulinut alalle joitain Suomen tunnettuimpia ja arvostetuimpia ammattilaisia. Oppilaiden osalta koulutus huipentuu näyttöviikoille, joiden aikana oppilaat joutuvat tuottamaan joka päivä tietynlaisen meikkauksen/maskeerauksen.

Osana näitä näyttöviikkoja on oppilaiden töiden valokuvaus. Valokuvauksen tarkoituksena on dokumentoida oppilaiden työt lopullista arvostelua ja palautetta varten, mutta myöskin tarjota oppilaille mahdollisuus otattaa kovan työn tuloksistaan ammattimaiset kuvat esimerkiksi portfoliotaan varten. Ja tässä astuin minä kehiin.

Kuvauksia varten koulun tiloihin oli rakennettava väliaikainen studio. Alusta pitäen tajusin, että studion oli oltava ennen kaikkea tehokas ja nopea; lyhyen aikaikkunan sisällä minun pitäisi pystyä kuvaamaan melkein kaksikymmentä mallia. Toisaalta halusin säilyttää myös mahdollisuuden monipuolisuuteen ja luovuuteen.

Päädyin lopulta rakentamaan studion kahden valosetupin idealla: 2 setupia, 4 valoa. Päävalaistukseksi tein clamshell-valaistuksen isolla 140cm octaboxilla + 110cm heijastavalla sateenvarjolla. Eli käytännössä kaunista, pehmeää valoa yhteen suuntaan. Kakkossetupin idea oli olla “luova” ja liikuteltava: eli kaksi Canonin käsisalamaa ja iso liuta nopeasti vaihdettavia valonmuokkaimia ja geelejä valmiina käyttöä varten!

Tällä idealla mentiin!

Tämä lähestymistapa toimikin ihan mielettömän hyvin! Kaikista meikeistä ja maskeerauksista saatiin nätit, vähäkontrastiset näyttökuvat, mutta lyhyessä ajassa malleista saatiin myös teemaan sopivat luovat kuvat.

Valolla on väliä! 140 octabox tuottaa todella nättiä, pehmeää valoa. Mutta välillä nätti, pehmeä valo ei ole se, mitä haetaan!

Ensimmäisellä viikolla kokelaat tekivät ns. kauneuskokeet, joihin kuului muun muassa näytösmeikki ja tietyn aikakauden meikki. Ohessa löytyy joitain kuvia viikolta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.