MAKER, osa 2: hehkeitä haltioita ja psykoottisia pellejä

Maskeerauskoulu Makerin kuvaukset jatkuivat! Ja kuvaukset muuttuivat entistä mielenkiintoisemmiksi: tällä viikolla oppilaiden oli muun muassa tehtävä karaktääri-, bodypaint- ja vanhennustyöt. Näyttöviikon kruunasi vielä ruhje- ja vammamaskeeraus, joka oltiinkin jo hyvissä ajoin nimetty “Veri ja suolenpätkät” -päiväksi; tarkoituksena oli siis maskeerata autenttisen näköisiä vammoja esimerkiksi TV:tä tai teatteria varten.

Työn määrä kasvoi siis sekä oppilaille että minulla. Motivaatiota ei kyllä tarvinnut kaukaa etsiskellä – Makerin oppilaat osoittivat nimittäin sellaista ammattitaitoisuutta, määrätietoisuutta ja positiivisuutta, joka oli aivan älyttömän tarttuvaa! Jokaikinen aamu kun koulun etuovesta astui sisään, niin meikkaustuoleissa oli syntymässä huikea pakka erilaisia hahmoja valmiina kuvattavaksi .

Normipäivä toimistolla!

Koko pariviikkoisen kuvaussession parhaita opetuksia olikin yhteistyö meikkaajien ja mallien kanssa – kommunikointi siitä, miten kokonaisuus saadaan toimimaan mahdollisimman hyvin. Valaistus, mallin poseeraus, meikkauksen tyyli… kun kaikki toimivat käsi kädessä, niin on mahdollisuus saada aikaan jotain mahtavaa!

Kuuntele hyvin tarkkaan!” Vaikkei suuri osa kuvauksien malleista ollutkaan ammattimalleja, niin hyvällä asenteella ja heittäytymiskyvyllä mentiin jo todella pitkälle!

Valaistuksen osalta kakkosviikolla päästiin irrottelemaan pikkaisen enemmän: geelejä, kovaa valoa, spotteja, pihtivalaistuksia…. kaikenlaisille setupeille löytyi käyttöä. Joitain palkitsevimpia hetkiä olikin, kun sain maskeerauksen inspiroimana idean valaistuksesta ja pääsin näyttämään sitä meikkaajille ja malleille, jotka puolestaan innostuivat minun ideasta ja auttoivat työstämään ja jalostamaan ideaa valmiiksi kuvaksi! Vastavuoroisesti Iiriksen ja nuorten ammattilaisten myötä oma kokemus meikkaamisen saloista nousi toiselle tasolle.

Ei muuta kuin valtavat kiitokset vielä Iirikselle, Makerin opettajille, kuvauksien malleille ja Makerin oppilaille!

Ja tässä vielä joitain makupaloja viikon kuvauksista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.