Kevät saapuu

ljis3

Lopultakin rupeaisi näyttämään siltä, että talven selkä alkaa taittua. Ja hyvä niin.

Eilen illalla tuli käytyä Laajasalon öljysatamassa keväisiä tuulia haistelemassa. Onneksi sattui kamerakin matkaan, sen verran hienon näköistä oli meren rannalla (joskin alue on muuten muuttunut melkoiseksi joutomaaksi rakennustöiden vuoksi).

Kevät on aina ollut allekirjoittaneelle inspiroivaa aikaa valokuvaamisen kannalta. Vaikka talvessakin on toki oma viehätyksensä, niin aika usein meinaa varsinkin talven loppua kohden ruveta kyllästyttämään valkoisten maisemien kuvaaminen. Ehkä juuri tästä syystä tuntuu niin hienolta, kun keväällä valon ja värin määrä ulkona lisääntyy aivan räjähdysmäisesti. Kuvaamisen kannalta on myös positiivista se, että lämpötilat alkavat olla sellaisia, etteivät sormet jäädy kalikoiksi parissa sekunnissa.

Upean auringonlaskun lisäksi rannalta löytyi myös muutakin kuvattavaa. Vaikka meri olikin jo suurelta osin sulana, oli rannassa vielä isoja ja pienempiäkin jäälauttoja ja palasia. Luontoäiti oli muovannut näistä jääpalasista myös melkoisia taideteoksia, kuten alla olevasta kuvasta voi nähdä.

ljis6

Merihevonen vai sorsa? Melkoisen hieno jääveistos joka tapauksessa.

Ohessa vielä muutamia tunnelmakuvia illalta.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.