Valona Design –tuotekuvaukset, osa 2

Viikkojen valmistelun jälkeen suuri kuvauspäivä koitti lopulta! Nappasin kukonlaulun aikaan kuvauksien mallin Päivin kyytiin Herttoniemestä, josta matka jatkui kohtii Porvoota.

Lyhyen aamupalaverin jälkeen pakkasimme kamat Elinan luona. Tavallisten kuvauskamojen ja eväiden lisäksi mukaan sattui myös hieman erikoisempaa tavaraa, kuten kuvauksien keskeinen rekvisiitta: iso löhötuoli, joka mahtui juuri ja juuri auton takakonttiin! Olennaiseksi lisävarusteeksi osoittautui myös Off-purkki, sillä kuvausporukkamme tarjosi paikallisille itikoille houkuttelevan seisovan pöydän.

Lyhyen automatkan jälkeen olimmekin paikan päällä ja aloitimme sutjakasti kuvaukset. Yhteistyö koko tiimin kanssa sujui heti alkumetreistä loistavasti: Päivi oli mahtava ja ammattitaitoinen malli, ja Elina hoiti tehokkaasti niin art directorin, kuvausassistentin kuin puvustajankin töitä! Parasta oli kuitenkin hyvä kemia tiimin sisällä: koko päivä oli täynnä inspiraatiota ja naurua!

Valaistuksen osalta kuvaukset olivat suhteellisen yksinkertaisia: käytin pääasiassa yhtä käsisalamaa ja heijastavaa sateenvarjoa irroittamaan mallia taustasta. Parissa kuvassa käytin myös toista käsisalamaa kickerinä, erityisesti hetkinä joina aurinko oli pilvessä, mutta halusin kuvaan illuusion auringon luomasta vastavalosta. Siinä missä yleensä suosin ihmisten kuvaamisessa 85-millistä putkea, tällä kertaa käyttöä tuli kattavalle linssivalikoimalle aina laajakulmapurtiloon saakka.

Päivä vierähti nopeasti ja saldoksi muistikorteille kerääntyneenä miltei tuhat kuvaa! Väsyneinä, mutta tyytyväisinä kuvausporukkamme lähti omille teilleen. Seuraavien viikkojen aikana valitsimme Elinan kanssa vedoksista päivän parhaat kuvat, jotka sitten editoin julkaisukuntoon. Alla joitain kuvia valmiista setistä, joista olen siis todella ylpeä. Kuvia on esillä myös Valonan sivuilla.

Edit: Elina on koostanut kuvauspäivästä hauskan videon – katso se täältä!

-Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.