MimiGo!

Vuoden alku on aika monille meistä aikaa, jolloin yritetään terästäytyä pikkaisen myös liikunnan harjoittelun suhteen. Tämän suhteen sattuikin mukavasti, että pääsin kuvaamaan pitkästä aikaa yhden lempiasiakkaani kanssa! MimiGo eli personal trainer Mimi Cajander otti yhteyttä ja kertoi, että tarvitsisi vähän uusia kuvia. Mimin tuntien osasin aavistaa, että edessä olisi hauska ja sporttinen keikka!

Kuvaukset saatiin järjestettyä Artic Gymille Kivikkoon. Mikä parasta, sattui vielä sopivasti että AG:n iso jumppasali oli tyhjillään, eli päästiin kuvaamaan sinne. Ja iso kuvaustila on aina iso ilo – on paljon helpompi olla luova ja kuvata eri kulmista ja putkilla kun on tilaa, puhumattakaan siitä että valon kontrollointi on arviolta noin miljoona kertaa helpompaa, mikä puolestaan antaa paljon enemmän optiota ottaa erilaisia kuvia. Salilla oli myös hyvin “rekvisiittaa” kuville: käsipainoja, levytanko, voimaköydet jne… kaikki, mikä on valmiina jo viritettynä ja paikalla helpottaa ja nopeauttaa kuvauksia huomattavasti.

Alla on pari esimerkkiä siitä, miten saman neliömetrin sisällä voi rakentaa tunnelmaltaan ihan erilaisia kuvia kun on pikkaisen luovuutta pelissä.

Valolla on väliä. Oheiset kuvat on otettu käytännössä täysin samassa kohdassa. Vasemmanpuoleisessa kuvassa poistin vallitsevan valon täysin yhtälöstä aukolla ja ND-filtterillä ja valaisin Mimin pelkästään salamoilla. Oikeanpuolessa kuvassa mentii puolestaan täysin vallitsevalla valolla.

Mimin kanssa ollaan kuvattu jo useamman kerran yhdessä, ja se näkyi kyllä myös tällä kerralla: meidän yhteistyö rullaa tässä vaiheessa kuin hyvin öljytty panssarivaunu. Mimillä oli muun muassa jo valmiina lista eri liikkeistä joita oli tarkoitus kuvata. Tämä on kuvaajan näkökulmasta aivan valtavan iso juttu: sen sijaan että kuvauksien alku käytettäisiin siihen, että arvotaan sitä että mitä kuvataan, niin nyt pistettiin valot pystyyn ja ruvettiin räpsimään. Ylipäätään on älyttömän helppo kuvata, kun kuvauksien osapuolet tietävät mitä tekevät ja luottavat myös siihen että toinen tietää mitä tekee 🙂

Parin tunnin aikana saatinkin otettua hurja määrää kuvia erilaisilla setupeilla: raikasta ja valoisaa, sekä tummaa ja totista! Tyytyväisiä olivat sekä kuvattava ja kuvaaja. Hyvä perjantai, kaiken kaikkiaan.

Mimin sivut löytyvät täältä. Mahtava tyyppi, ja mahtava traineri. Eli käykäähän katsomassa.

Ja alla on vähän esimakua kuvista, joita räpsittiin yhdessä!

– Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.