Tuutorointipäivä!

kuva 13

Kauniina heinäkuun päivänä tuli koettua yksi tämän kesän kohokohta, kun sain mahdollisuuden hieman tuutoroida huikean lahjakasta nuorta valokuvaajaa Jeninaa!

Koko homma sai lähtönsä siitä, kun vanha kaverini Jouni otti minuun yhteyttä ja kertoi, että hän halusi antaa valokuvauksesta kiinnostuneelle siskontytölleen syntymäpäivälahjaksi tuutorointipäivän, jossa päivänsankari saisi oppia valokuvauksen tieteestä ja taiteesta. Idea kuulosti jo sellaisenaan niin hienolta, että suostuin heti! Mutta kun kävin kurkkaamassa Jeninan instagram-kuvia, innostuin vielä enemmän: tällä nuorella naisella oli silmää ja taitoa!  Toisaalta allekirjoittanutta alkoi myös hieman jännittämään: “Mitäs hittoa minä näin hyvälle kuvaajalle opetan?”

Järeän aamiaisen jälkeen päivä aloitettiin studiolla nopealla katsauksella valokuvaajan keskeiseen kalustoon: objektiivit, filtterit, salamat, yleisimmät valonmuokkaimet jne. Teknisen mussutuksen sijaan tarkoituksena oli kuitenkin siirtyä mahdollisimman nopeasti kuvaamaan. Päivän aikana käytiinkin lävitse rautaisannos käytännönläheistä muotokuvausta (niin studiossa kuin miljöössä), valaisua, maisemakuvausta ja kuvankäsittelyä.

Erityistä iloa saatiin revittyä omasta pikku DIY-projektistani: ledinauhasta askarrellusta rengasvalosta.

rengasvalo

Pienen ulkoilun ja kiinalaisen ruuan jälkeen päivä huipentui siihen, että Jenina sai “toimeksiannoksi” ottaa Jounista kuvia tämän firman Training Foundation Academyn sivuille! Tällaista jälkeä tuli:

Kaiken kaikkiaan päivä oli menestys: saatiin hienoja kuvia, hankittiin nauramisesta kipeät vatsalihakset, koettiin erehtymistä ja oppimista (varsinkin opettaja) sekä nautittiin aivan mahtavan positiivisesta tunnelmasta. Kiitoksia aivan loistavasta päivästä Jenina ja Jouni!

-Samuli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.