Katse kohti tulevaa

future

Moikka taas!

Kuten jotkut ovat ehkä saattaneet huomata, käänsimmekin tämän sivuston suomeksi. Se tuntui jotenkin realistisemmalta ratkaisulta tulevia keikkoja silmälläpitäen. Alun perin teimme sivuston englanniksi, koska ajattelimme, että pelkästään Flickr-kavereitamme kiinnostaa kirjoittelumme. Mutta testataan tätä näin, ja katsotaan miten käy. Ainakin tuntuu mukavalta vaihtelulta kirjoittaa suomeksi.

Roihuvuori-valokuvanäyttely lähenee. Olen sopinut Kahvila Roi:n pitäjän kanssa, että Roihuvuori-näyttely olisi tammikuussa. Tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta varmaa on, että ensi viikolla täytyy jo alkaa teetättää koevedoksia kuvista. Luin loistavan blogipostauksen valokuvanäyttelyn pitämisestä luonnonvalo.net-sivustolta (http://www.luonnonvalo.net/huomioita-valokuvanayttelyn-jarjestamisesta/), ja ajattelin testata itsekin noita Myyrmäen ja Kalasataman puljuja, koska sivustolla niitä kehuttiin kovasti nopeaksi ja hyväksi. Työkaverini Allu suositteli myös KopiJyvää, mutta ehkä pysyn ennemmin pääkaupunkiseudulla. Kuulemma joistain liikkeistä saattaa tulla ihan mitä tahansa tuloksia, väärät värit ja naarmuuntuneita tauluja. Toivon kovasti, että niin ei käy minulle, sillä aika alkaa käydä vähiin.

Olen jo valinnut suurimman osan valokuvista mitä aion laittaa näyttelyyn. Asuin Roihuvuoressa kolme vuotta, joten materiaalia oli lievästi sanottuna ihan pirhanasti, sillä kuvasin seutua viikoittain.En ole koskaan aikaisemmin järjestänyt valokuvanäyttelyä, joten funtsittavaa on paljon. Pitäisi kehittää oma fb-tapahtuma näyttelylle, mainostaa parissa paikassa ja teetättää solunaimages-käyntikortit ja näyttelyn esittelylipuke.  Olisi luultavasti hyvä myös ladata tänne solunaimagesin saitille muutama foto, joiden perusteella ihmiset voisivat varata kuvia tauluja varten. Kahvila Roi on sympaattinen paikka, mutta pienuuden takia kahvilaan mahtuu luultavasti alle kymmenen kuvaa.  Aluksi ajattelin, että se on ihan tarpeeksi, mutta erittäin positiivisena yllätyksenä ihmiset ovat jo kyselleet minulta voisivatko ostaa minulta Roihuvuori-kuvia, vaikka en ole ehtinyt edes mainostaa vielä tapahtumaa.

8152241530_c2eeb2298d_o

Toki kuvien myynti ei ole tärkeintä, vaan näyttelyn kannalta tärkeintä on, että näyttelyn idea pysyy kasassa ja yhtenäisenä. Ja tietty toivon, että ihmiset saavat iloa näyttelystä, Roihuvuori on niin kovin kaunis paikka, ja en malta odottaa, että pääsen näyttämään muille myös sen miten itse Roihuvuoren näin. Mutta koska kuitenkin yritämme Samulin kanssa saada tästä – valokuvauksesta, kuvittamisesta, mikä-tästä-sitten-muotoutuukin – luultavasti jossain vaiheessa leipätyön, täytyy ajatella myös tuota kaupallista puolta.

Olin ajatellut alun perin hakea apurahaa näyttelyyn, mutta näköjään SAK:n kulttuuriapurahaa varten täytyisi kuulua sen jäsenliittoon. Journalistiliittoa ei näyttänyt olevan listassa, johon olisin periaatteessa voinut kuulua, mutta en kuulu, koska mielestäni ei ole järkeä maksaa 500e vuodessa jäsenyydestä josta ei ole käytännössä mitään hyötyä. Sain siis taas hyvän syyn olla liittymättä siihen vieläkään. Toteutan siis näyttelyn omalla rahallani, ja vain toivon, että pääsen omilleni kuva- ja taulumyynnillä.

Laitan luultavasti tänne kuvia näytille näyttelyn aikana, niin että täältä voi myös tilata tauluja tai kuvia teetätettäväksi seinälleen. En vielä tiedä miten se toimii parhaiten ja paljonko kulut tulevat olemaan (eli paljonko kuvista ja tauluista kannattaa pyytää), mutta eiköhän kaikki selviä aikanaan.

-Annamari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.