Kevät, kärpäset ja kirsikkapuut

Viime viikonloppuna järjestettiin jo perinteeksi muodostuneet keväiset kirsikkapuukuvailut! Mallina toimi mahtava Marja ja kuvauspaikkana luonnollisesti Roihuvuoren kirsikkapuisto.

Vuodesta toiseen jaksaa yllättää kuinka upealta Roihuvuoren vesitornin alue näyttääkään, kun puiston 240 kirsikkapuuta puhkeaa kukkaan. Tätä korostaa vielä sekin, kuinka ohikiitävä puiden kukinta on: paras väriloisto kestää vain pari päivää. Toissavuonna törmäsimme puistossa turistiin, joka oli saapunut Helsinkiin nimenomaan nähdäkseen Roihuvuoren kirsikkapuut – ikävä kyllä hän oli missannut kukinnan parilla päivällä, eikä kirsikkapuiden show’sta ollut jäljellä kuin pelkkä aavistus.

Me sen sijaan osuimme paikalla parhaaseen mahdolliseen aikaan. Joskaan emme olleet ainoita: perjantai oli käytännössä koko kevään ensimmäinen lämmin päivä, joten puisto oli täynnä ihmisiä, jotka olivat tulleet nauttimaan auringosta, hyvästä kelistä ja hanami-juhlan ensitunnelmista. Paikalle oli myös ahtautunut ainakin puolen tusinaa valokuvausporukkaa. Ihmispaljoudesta johtuen kuvakulmien valinnassa joutui ajoittain käyttämään hieman luovuutta – ja tästäkin huolimatta ruutuihin asteli tuon tuostakin pahaa-aavistamattomia photobombaajia. Tästä huolimatta tuli räpsittyä kivoja kuvia!

Illan lopuksi Marja ehdotti, että hempeilyn päätteeksi otettaisiin vielä pari hieman rouheampaa rock-henkistä kuvaa. Tämähän passasi oikein hyvin! Ohessa pari minun kuvaani:

Ja Annamarin otoksia:

Comments are closed.