Miten valita hääkuvaaja – 5 vinkkiä

Ennen häitä hääpareilla on miljoona asia, joita miettiä. Ihan oikeasti – tuo lista on usein ihan loputon! Häävalokuvaajan valinta on vain yksi noista ziljoonasta päätöksistä, jonka hääparin pitää tehdä. Mutta on se myös iso päätös: itse uskon nimittäin siihen, että hääkuvaajan homma on taltioida kauniilla tavalla ne ziljoona päätöstä, jonka hääpari on tehnyt 🙂 Eli tässä ohessa on omat suositukseni 5 hyvän hääkuvaajan valintaan:

Kuvia ja kuulumisia uudelta studiolta!

Huh-huh! Viimeiset pari kuukautta ovat olleet melkoista hullunmyllyä! Kun tässä muutin studioni Kaapelitehtaalle ja rupesin pikkaisen mainostamaan uutta studiota avajaistarjouksen myötä, niin odotin pientä ja maltillista kasvua studiokuvauksien suhteen. Toisin kuitenkin kävi! Helmi- ja maaliskuun kuvausajat täyttyivät nimittäin siinä määrin, että päädyin jatkamaan avajaistarjousta vielä huhtikuun puolelle!

Postaus kamalista valokuvaajista – ja pari sanaa omasta kuvausfilosofiastani

Kamalat valokuvaajat ja huonot kuvauskokemukset. Tämä on sellainen aihe, josta minun on tehnyt mieli kirjottaa jo pitkään. Jostain ihmeen syystä törmään tähän teemaan, jos en nyt päivittäin, niin ainakin viikottain. Eli toisin sanottuna saan kuulla omilta kuvattaviltani kauhutarinoita heidän edellisistä kuvauksistaan ja kohtaamisista valokuvaajien kanssa.

Uusi studio 2022!!

Tästähän meinaa tulla jo perinne 😀 Eli meikäläinen aloittaa tämänkin vuoden uudella studiolla! Eli viime vuoden alkusyksystä meidän valokuvauskommuuni sai kuulla ikävän tiedon, että meidän vuokrasopimus Bulevardin studiotilasta päättyy. Metropolian entiset vuokralaiset potkitaan pihalle, sillä rakennukset muutetaan lähivuosina hotelliksi. Koska hotellejahan Helsingistä ilmeisesti puuttuu. Mutta jotenkin se elämä vaan tuntuu menevän niin, että ikävästä seuraa myös jotain hyvää. Eli syksyllä meikäläinen pisti uuden vaihteen…

Kauhua Kaapelitehtaalla

Jo vuosia kestänyt yhteistyö Pro Maker -meikkikoulun kanssa on yksi valokuvausurani hauskimpia yhteistyökumppanuuksia! Aina kun kuulen, että Makerille kaivataan kuvaajaa, tiedän että edessä on jotain hauskaa. Tämän vuoden alkusyksystä istuskelimme Makerin opetustiloissa koulun rehtorin Iiris Virrannan ja oppilaiden kanssa ja mietimme teemaa syksyn kuvauksille: ”Mitä hauskaa me keksittäisiin tänä syksynä? Mitä me ei olla vielä tehty?” ”Mites Halloween-teemaiset kuvaukset?” ”KYLLÄ!”

Haaveita ja kummituksia – kuvaukset Mustion Linnassa!

Joskus hyvät kuvaukset syntyvät hyvinkin spontaanisti: joskus on kiva vain napata kamera reppuun ja lähteä kuvaamaan! Mutta joskus kuvauksien idea on kuin siemen, jonka pitää hetken aikaa muhia, että se voi versoa täyteen kukoistukseen. Näiden kuvien alkukipinä syntyi loppukesästä, kun huomasin sattumalta että tuttuni (ja TFCD-kuvauksista tuttu mallini) Sonja oli valmistautumassa syksyllä järjestettävään LARP:iin (eli live-roolipeliin). Koska olen itsekin harrastanut roolipelaamista ja larppaus kiehtoo…