Miljöö vai studio, kas siinä pulma!

Pallottelen usein ajatuksella, että kummasta tykkään enemmän: studiokuvauksesta vai miljöökuvauksesta? Ja kummista tulee parempia kuvia? Varsinkin nyt kun lopultakin pääsee kuvaamaan omalla studiolla, niin kyllähän studiokuvauksessa on ihan oma tenhonsa: on jotakuinkin täydellinen kontrolli valosta, voi tehdä ihan naurettavan monimutkaisia setuppeja ja tarvittaessa chroma-taustoilla saa kuvattavan ympättyä vaikka mihin ympäristöön!

Syyskuvaukset Lammassaaressa!

Syksy on kuvauksien suhteen lempiaikaani! Miksikö? No, kaikkialla näyttää tietenkin tosi kauniilta – syksyisen luonnon keltaiset, oranssit ja vihreät muodostavat usein hienon väripaletin kuvauksille. Kuvauksissa ei myöskään ole liian kuuma tai kylmä: kun on kesän tehnyt 12-tuntisia päiviä mustassa puvuntakissa, niin syksyn viileys tuntuu ihan mahtavalta! Kuvauksen kannalta syksyinen valo on myös suuren osan ajasta huomattavasti anteeksiantavampi verrattuna keskikesän vaakasuoraan ylhäältä tulevaan valoon verrattuna….

Miten valita hääkuvaaja – 5 vinkkiä

Ennen häitä hääpareilla on miljoona asia, joita miettiä. Ihan oikeasti – tuo lista on usein ihan loputon! Häävalokuvaajan valinta on vain yksi noista ziljoonasta päätöksistä, jonka hääparin pitää tehdä. Mutta on se myös iso päätös: itse uskon nimittäin siihen, että hääkuvaajan homma on taltioida kauniilla tavalla ne ziljoona päätöstä, jonka hääpari on tehnyt 🙂 Eli tässä ohessa on omat suositukseni 5 hyvän hääkuvaajan valintaan:

Kuvia ja kuulumisia uudelta studiolta!

Huh-huh! Viimeiset pari kuukautta ovat olleet melkoista hullunmyllyä! Kun tässä muutin studioni Kaapelitehtaalle ja rupesin pikkaisen mainostamaan uutta studiota avajaistarjouksen myötä, niin odotin pientä ja maltillista kasvua studiokuvauksien suhteen. Toisin kuitenkin kävi! Helmi- ja maaliskuun kuvausajat täyttyivät nimittäin siinä määrin, että päädyin jatkamaan avajaistarjousta vielä huhtikuun puolelle!

Postaus kamalista valokuvaajista – ja pari sanaa omasta kuvausfilosofiastani

Kamalat valokuvaajat ja huonot kuvauskokemukset. Tämä on sellainen aihe, josta minun on tehnyt mieli kirjottaa jo pitkään. Jostain ihmeen syystä törmään tähän teemaan, jos en nyt päivittäin, niin ainakin viikottain. Eli toisin sanottuna saan kuulla omilta kuvattaviltani kauhutarinoita heidän edellisistä kuvauksistaan ja kohtaamisista valokuvaajien kanssa.

Uusi studio 2022!!

Tästähän meinaa tulla jo perinne 😀 Eli meikäläinen aloittaa tämänkin vuoden uudella studiolla! Eli viime vuoden alkusyksystä meidän valokuvauskommuuni sai kuulla ikävän tiedon, että meidän vuokrasopimus Bulevardin studiotilasta päättyy. Metropolian entiset vuokralaiset potkitaan pihalle, sillä rakennukset muutetaan lähivuosina hotelliksi. Koska hotellejahan Helsingistä ilmeisesti puuttuu. Mutta jotenkin se elämä vaan tuntuu menevän niin, että ikävästä seuraa myös jotain hyvää. Eli syksyllä meikäläinen pisti uuden vaihteen…