21-Jen-kisa

Moikka Jenina! Tässä jotain omia suosikkejani.

Oli ihan mielettömän vaikeaa tehdä valintoja! Muista että nämä ovat vain minun subjektiivisia ajatuksia; luota kuvien valinnan suhteen omaan intuitioosi, sillä sinä tiedät parhaiten sen mitkä kuvat ovat koskettaneet sinua 🙂

IHMISET

1

Tämä oli ensimmäinen kuva, joka tuli mieleen kun kerroit että osallistut kilpailuun. Ja varmaan myös radikaali valinta.

Tämä on ihan mielettömän vahva kuva. Muistan kun pysähdyin itse katsomaan tätä kuvaa ja lukemaan sinun tekstisi – mitä tulee aika harvoin tehtyä Instagrammissa! Voin luvata, että siinä kilpailussa tulee olemaan tosi paljon kauniita, kauniisti valaistuja kuvia kauniista ihmisistä. Mutta veikkaan että yksikään kuvaaja ei uskalla lähettää tämmöistä kuvaa.

Tässä tuodaan jotain raskasta ja karua valoon (kirjaimellisesti) sillä tavalla, että siitä tulee itsessään jotenkin kaunista. Tatuoinnit ja viillot sulautuvat tosi erikoisesti jonkinlaiseksi tarinaksi siitä, kuka tämä ihminen on.

Jos minä olisin ottanut tämän kuvan, niin tämä olisi mun ykkösvalinta – tämä on niitä kuvia, joista mietin että “piru kun olisin itse ottanut tuon” 🙂

2

Näiden kahden välillä en osannut valita! Toinen on pikkaisen luonnollisempi ja toinen enemmän “poseerausmainen”. Toisessa usva tuo upeaa syvyyden tunnetta, toisessa on naurava hevonen 🙂

Molemmat on tosi kauniita kuvia – toinen on pikkaisen romanttisempi ja tunteikkaampi, toinen on hauska ja hienosti sommiteltu. Tuo sumuinen peltokuva näyttää ns. ammattimaisemmalta (mikä on tyhmä termi), koska olet kuvannut isommalla aukolla. Onko väliä kilpailussa – kuka tietää?

Jos sinulla on mahdollisuus vielä käsitellä kuvia, niin avaisin itse Lightroomissa pikkaisen tuosta heppakuvasta varjoja 🙂

3.

Tämä on mahtava! Upeita linjoa yhdistettynä nuoruuden hölmöyteen 🙂 Ihan mahtava kuva!

LUONTO JA MAISEMAT

1.

Jälleen kerran, tämä on vain mun mielipide – mutta mikä tahansa näistä Norjan kuvista on vahva ehdokas! Aivan uskomattoman kauniita maisemia, ja minä tykkään siitä että ihmiset on osana kuvaa.

Itse avaisin Lightroomissa varjoja että ihmiset erottuisivat paremmin ja kuvan luontaiset linjat ohjaisivat katsetta kohti ihmisiä. Ohessa on nopeasti tehty esimerkki – mutta luota omaan silmääsi! Tuo alkuperäinen kuva on tosi hieno!

2.

Tämä oli tosi upea kuva. Ja sellainen kuva, johon jokainen koiran omistanut ihminen samaistuu 🙂 Ne upeat, kauniit aamut, kun paikalla ei ole ketään muuta kuin sinä ja karvakaverisi! Kuvassa on hieno sävyalue ja katse menee juuri sinne minne kuuluukin!

Itse rajaisin kuvaa pikkaisen lähemmäksi, jos mahdollista–>

3.

Tämä on kanssa upea! Mutta ehkä vaatisi pikkaisen kurittamista editissä.

Linjat ja kontrastit ohjaavat tosi paljon sitä, mihin katsojan silmä menee. Tässä kuvassa kun lisäisi etualalle kontrastia ja vähän korostaisi tuota tummaa puroa, niin toimisi vielä paremmin.

VAPAA AIHE

Tämän kuvan ottaisin tauluna seinälleni 🙂